månadsarkiv: oktober 2016

EFFECTS Veckomail

Vi vill börja med att tacka er alla som var med på prövarmötet förra veckan och gjorde det till en lyckad dag! Alla presentationer från mötet finns att ladda ner här. Vi håller även på att sammanfatta erfarenheter från några av våra EFFECTS centra.
Under dagen har vi skickat ut ett mail med en länk till en utvärdering av prövarmötet med 11 frågor som tar max 5 min. Vi hoppas att få hög svarsfrekvens!
Rekrytering
Hittills i oktober har vi 23 inkluderade patienter. Vi har tappat tempot något under denna vecka och hoppas det är tillfälligt. Så här har de senaste två veckornas rekrytering sett ut:
Vecka 42
Måndag
• Sundsvalls sjukhus (tack till Maria Kaldensjö och Ville Sjögren) pat 504
Tisdag
• Danderyds sjukhus (tack till Hillevi Asplund och Lotta Laska) pat 505
Torsdag
• Östersund sjukhus (tack till Linda Wiklund och Magnus Gibson) pat 506
• Stockholms sjukhem (tack till Ellinore Richardson) pat 507
Vecka 43
Torsdag
• Halmstads sjukhus (tack till Lisbeth Andersson och Peter Thomasson) pat 508
• Malmö (tack till Elisabeth Poromaa och Eva Ask) pat 509
Vad är på gång?
Våra monitorer (Ingalill, Terese och Maria) kommer iordningställa en lathund för hur vi ska tänka när det gäller AE/SAE rapportering. Denna mailas ut när den är klar.
Vi är även i startgroparna för att börja ”tvätta data” i e-CRFen. Ni alla har gjort ett strålande jobb hittills med att gå igenom de queries som monitorerna skickat till er angående AE/SAE. Och tveka inte att höra av er om det är något som är oklart!
Den centrala uppföljningen går bra. Patienterna är duktiga på att fylla i den 11 sidor långa enkäten. Ibland behöver vi ringa och påminna dom att skicka in, ibland gör vi enkäten via telefon. Enkäterna matas sedan successivt in i e-CRF.
Veckans e-CRF tips!
Datum för start STAR EVENT DATE och DATUM FÖR KONTAKTEN ska vara samma, alltså det datum patienten var på besök eller datum för telefonkontakten. Se bilder (ursäkta dålig kvalitet på bilderna…).
 event-date
datum-kontakt

Presentation på Dalens sjukhus

Idag presenterar vi EFFECTS på Dalens sjukhus. Det blir en kortare presentation och vi hoppas kunna väcka intresse för studien. Bromma geriatrik har gått med i EFFECTS och om Dalen går med blir det den andra genialiska kliniken som går med. Eftersom Södersjukhuset inte är med i EFFECTS hoppas vi kunna fånga upp patienter i söderförort om Dalen kan gå med.

Dagen presentation kan laddas ned här.

Presentationer för prövarmötet den 21 oktober 2016

Idag har vi vårt andra prövarmöte i Sverige för EFFECTS. Här kan du ladda ned presentationerna. Sidan uppdateras 25/10 vad gäller Björn Mårtensson presentation samt tillägg av Oskar Fasths presentation.

Var står vi nu kan du ladda ned här.

Djurexperimentellt stöd för fluoxetin kan du ladda ned här.

Marie Åsbergs föreläsning om MADRS-skalan kan du ladda ned här.

Björn Mårtensson presentation kan du ladda ned här.

Oskar Fasths presentation (Screeningprojekt, Akademiska) kan du ladda ned här.

Gustaf Ahrenmarks presentation (Screeningprojekt Kungsholmen/Bromma) kan du ladda ned här.

 

Veckobrev

Det har minst sagt varit en händelserik vecka! En otroligt intressant och välordnad stroketeamkongress i Umeå med över 600 deltagare. 
EFFECTS var representerade under dagarna i form av en utställning med poster och information om studien. Vi upplevde att intresset var stort och hoppas på att det kan leda till nya EFFECTS centra. 
 
Erik Lundström föreläste ena dagen om trombektomi och andra dagen om EFFECTS.
 
Och igår hände det! Patient 500 inkluderades! Fantastiskt att vi tillsammans lyckades nå vårt mål med 500 patienter före 2-årsdagen. Prisutdelning kommer att ske under prövarmötet nästa vecka!
Vi har även en hälsning från våra monitorer som påbörjat uppföljningen av SAE (prio 1) och även AE. De kommer att lägga in queries i eCRF samt maila respektive centra när detta är gjort. 
 
Vi önskar er alla en underbar helg och så ses vi nästa fredag på vårt prövarmöte!
effects-umea

Initieringsmöte i Lindesberg idag

Idag är det initieringsmöte på Lindesbergs sjukhus. Presentationen kan enkelt landas ned här och får användas fritt i icke-kommersiellt sammanhang. Under mötet deltog ett 15-tal personer. Intresset var stort och nu ska sjukhuset fundera om man har möjlighet att vara med i studien. Vi hoppas att Lindesberg vill bli en del av EFFECTS-familjen.

PATIENT 500 INKLUDERAD!

Fantastiskt att vi tillsammans lyckades nå vårt mål med 500 patienter före 2-årsdagen!
 Prisutdelning kommer att ske under prövarmötet nästa vecka!
 
Dagen har varit intensiv med 4 patienter inkluderade!
 
Bra jobbat allesammans!
Bildresultat för good work