månadsarkiv: mars 2015

Hässleholm inkluderar sin första patient i EFFECTS

Vi gratulerar Hässleholm, under ledning av överläkare Magnus Esbjörnsson, till deras första patient i EFFECTS.

– Att Hässleholm snabbt skulle inkludera patienter i studien kommer inte som en överraskning, säger dr Erik Lundström, Chief Manager för EFFECTS. Hässleholm är bara att gratulera till en välfungerande stroke-vård. Det är ett sjukhus där man har bland de högsta trombolys-siffrorna i landet och där man även har visat att man kan inkludera patienter i IST-3, fortsätter Lundström.

EFFECTS har inkluderar 29 patienter tills dagen datum. Målet är 1500 patienter under 3 år.

Veckobrev v 13, 2015

Jag och Eva har under den gångna veckan har haft startmöten i Skövde, KS Huddinge, Capio St Göran, Akademiska, Hässleholm, och om några timmar, Lund. Sammantaget en givande vecka med positiv energi.

Vi planerar att åka på en liknande turné under vecka 21. Kanske finns det möjlighet att starta några ytterligare center under våren 🙂

Kick-start för Skövde – flera aktiva center i närtid
Skövde har redan inkluderat 3 patienter. Det är en av de snabbaste randomiserings-starter efter ett startmöte i Sverige som jag har hört talas om. Stort tack till överläkare Björn Cederin och forsknings-ssk Eva Åkerhage i Skövde.

Hässleholm får sina läkemedel tillsända idag. Teamet, under ledning av överläkare Magnus Esbjörnsson, är redo för randomisering nästa vecka.

Akademiska får sina läkemedel, troligen nästa vecka, om alla papper hinner komma in till Eva, och i Uppsala finns det en mycket väloljad organisation, under ledning av överläkare Bernice Wiberg.

Både i Hässleholm och Uppsala har man både den akuta och rehabiliteringen under sina vingar, vilket skapar de bästa förutsättningar för att inkludera

En synnerligen produktiv vecka. Det är inte bara våren som ger energi – utan även av alla kunniga och engagerade kollegor runt om i landet.

Erik Lundström och Eva Isaksson

Startmöte i Lund

Fredagen den 13 mars har vi ett startmöte vid Skånes Universitetssjukhus, Lund. Vi är mycket glada över att medicine doktor och överläkare Andreas Arvidsson accepterar uppdraget som Principal Investigator (PI) för Lund. Det som nu återstår är att sjuhuset ska utse forsknings-sjuksköterska.

Med på mötet i Lund var även erfaren forsknings-sjuksköterska från Malmö, och vår förhoppning är vi kan finna lämplig PI för Skånes Universitetssjukhus i Malmö och att vi därmed kan starta ett center på detta sjukhus.