GLÄDJANDE NYHETER OM VÅRT NYA RANDOMISERINGSSYSTEM

Nu är det nya förenklade randomiseringssystemet igång! Dr Ahmad Ayad, Capio S:t Göran var först ut tätt följd av Dr Laska, Danderyds sjukhus.
De inloggningsuppgifter ni redan har fungerar i det nya systemet som ni som förut når via hemsidan www.effects.se
 
Jag har via mail skickat ut det nya svenska randomiseringsformuläret så ni kan printa ut det och använda. Ni kan förstås använda det gamla engelska formuläret fortfarande eftersom det inte tillkommer något utan det är bara data som tagits bort! Tacksam om ni byter ut formuläret i de pärmar och mappar ni har hos er!
 
Det är också så att faxet har försvunnit så nu ska etiketten från läkemedelsburken klistras på en uppdaterad Inventory and dispensing log. Jag har skickat även denna via mail och ber er printa ut den  (i färg) och  börja använda den för er nästa inkluderade patient.
 
För redan tidigare inkluderade patienter fortsätter ni som förut med CRF och den gamla versionen av inventory and dispensing log.
 
VIKTIGT: vår nya E-crf Open Clinica är inte klar för att använda än!
 
Ni följer upp alla era patienter som förut i era CRF-pärmar!
 
Processen gick snabbare än förväntat. Vi får därför be om ursäkt för att ni inte har fått uppdaterat material inklusive prövarpärm än. Men vi skickar ut detta så snart vi bara kan. Det blir något av en flerstegsraket eftersom inte Open Clinica är igång än.
 
Vi återkommer med löpande information och meddelar er när Open Clinica är klar att börja användas. Ni som fått inlogg till övningssystemet kan förstås gå in och öva hur mycket ni vill!