månadsarkiv: juli 2015

Danderyd tar täten

Danderyds sjukhus inkluderar två patienter under gårdagen och har därmed flest inkluderade patienter i EFFECTS (29 individer). Vi gratulerar dr Anna Grünfeldt och hennes team för denna fina insats, inte minst med tanke på att det är sommar och pressat på kliniken.

EFFECTS har nu 104 patienter och vi närmar oss det antal som var i FLAME-studien (N=118).

Två inkluderade patienter i EFFECTS idag

Juli månad fortsätter lovande. Idag inkluderar Mora och KS, Solna var sin patient. Nu har vi 102 individer i EFFECTS. Kom ihåg att vi kommer att fira patient 119. Anledningen är den hittills största studien av fluoxetin, den sk FLAME-studien hade 118 patienter och vi vill fira när vi passerar dem. Du kan följa hur många varje center har inkluderat genom att klicka på Center på menyn ovan, eller genom att klicka på denna länk.

Två patienter inkluderade idag

Vi gratulerar Mora lasarett och Danderyds sjukhus för att de har inkluderat var sin patiente idag. Nu har vi 93 inkluderade i EFFECTS.

Vi kommer att fira extra när vi passerar 100 individer. Men även när vi når 119 inkluderade. Varför just 119, kanske du undrar. Det beror på att den hittills största studien av ett SSRI-läkemedel är 118, och det finns anledning att glädjas då vi passerar FLAME-studien (N=118).

Vår studie EFFECTS startade i slutet av oktober på Karolinska sjukhuset, Solna. Just nu har vi 11 aktiva center. Många fler center är på väg in, se här vilka som är aktiva eller kommer att bli aktiva inom närtid.