månadsarkiv: september 2019

Viktigt att vi blir klara med data-tvättningen senast 31 jan 2020

Alla patienter är inkluderade. Uppföljning pågår. Men vi behöver samla in data för att kunna presentera data på ESOC-WSC maj 2020.

För att underlätta stängning av centra och få tillgång till den data som krävs för att kunna presentera resultaten i vetenskaplig tidskrift parallellt med presentation på ESOC/WSO i maj 2020 behöver vi ligga steget före. Helst 3 steg före…

Vi önskar därmed starkt att alla stängningsbesök ska vara klara senast 31 januari 2020.

För att det ska bli möjligt behöver de centra som har patienter pågående i studien att tidigarelägga månad 6 besöket (enligt vårt protokoll max 14 dagar tidigare).

Telefonkontakten för månad 7 blir då också tidigare och kan i sin tur tidigareläggas 7 dagar. På så vis kommer de sista patienterna fullföljt 7 månader senast 7 januari 2020. Detta är förenligt med de tidsfönster som är angivet i EFFECTS protokoll.

Eva och Nina kommer kontakta de centra som inkluderat patienter i juni 2019 för att hjälpa till med en individuell tidsplan. Det är viktigt att ni ute på centra planerar detta och kontaktar era patienter i god tid så att det blir praktiskt genomförbart.

Stort tack för er hjälp med detta så att vi hinner få in alla data i tid! Vi jobbar lite i motvind då månad 6 och 7 ligger kring jul och nyår.

Våra monitorer tar kontakt med er i god tid när det det är dags för stängningsbesök för ert centra.

Hör av er om vi kan hjälpa till med något!

Eva och Nina