månadsarkiv: september 2016

Veckans nyheter!

Vi har nu 476 patienter inkluderade i Effects! Ska bli mycket spännande att se om vi tillsammans lyckas få in 500 patienter när Effects fyller 2 år den 20/10-16.Resultat presenteras och prisutdelning sker under prövarmötet! Vi har nu 67 st anmälda och det finns plats för fler!

Anmälan och bokning av resa till prövarmötet sker via BCD travel via mail: ki.se@bcdme.com eller tel: 031-7580560  senast 10/10-16. Ange Eva Isaksson och Waterfront Effects som referens.  OBS: även om man inte önskar hjälp med att beställa resor så ska man anmäla sig via BCD- travel!

Våra monitorer hälsar att det ser mycket bra ut när det gäller kvaliteten på data ute på våra Effects centra! Tack för ert fantastiska engagemang och ert stora arbete med att göra allt komplett!

Vi vill påminna om två saker:

1.När det gäller SAE så måste  alla sjukhusinläggningar (utom de planerade,  ex operationer) anmälas som SAE enl definition. Vi är jätteglada om ni också tittar igenom de SAE som ni redan har anmält och uppdaterad dessa. Kanske kan ni uppdatera utfallet? Vi står snart inför säkerhetskommitténs andra genomgång och då vore det perfekt om vi kan presentera så kompletta data som det är möjligt. Här kommer definitonen för en SAE.

Serious Adverse Event (SAE)

# 1 Leder till döden

# 2 Livshotande

# 3 Leder till sjukhusinläggning eller förlänger sjukhusvistelsen

# 4 Resulterar i bestående eller betydande funktionsnedsättning

# 5 Om patient varit gravid och man efter barnets födelse

upptäcker kongenitala anomalier eller det föreligger särskilda

problem i samband med förlossning eller efter födelse

 

  1. När det gäller datumfältet i OpenClinica för respektive besök så vill vi att ni för Baseline fyller i det datum som randomiseringen gjordes. För  Vecka 1, Månad 1, Månad 3, Månad 6 och Månad 7 ska man fylla i det aktuella datumet då besöket eller telefonkontakten gjordes. När det gäller AE eller SAE så ska man mata in det datumet då man fyller i rapporten = anmäler händelsen. Startdatum för händelsen (AE/SAE) fylls sedan i när man fyller i själva formuläret. Systemet väljer autmatiskt dagens datum så man måste aktivt gå in och ändra. Ni behöver inte fylla i klockslag ej heller end date/time.

Vi ses snart i Stockholm!

radisson-blu-waterfront

Erik, Eva och Nina

Denna vecka har varit intensiv  och rolig för Erik och mig. Vi har besökt Örebro Rehabiliteringsklinik, Trollhättan och  Västerås och spridit vårt budskap om Effects. Vi möttes av ett stort intresse och vi hoppas nu att de snart ska ha möjlighet att ta in sin första patient i Effects!
Det har kommit in 8 patienter i studien under veckan. Vi har nu totalt 469 patienter inkluderade i Sverige. Vi närmar oss vårt mål med 500 patienter då Effects fyller 2 år den 20/10-2016.
Stort tack till er som bidragit med patienter denna vecka!
Alingsås sjukhus, Brita Eklund)
Halmstad,  Lisbeth Andersson och Peter Thomasson
Karolinska, Solna Bjarni Gudmundsson
Alingsås sjukhus,  Brita Eklund
Östersund sjukhus Linn Tander och Magnus Gibson
Sundsvalls sjukhus, Anna Aronsson och Anna Eelde
Capio S:t Göran  Palpana Aikaterini
Sundsvall Maria Kaldensjö och Anna Eelde
Vill också påminna om det finns platser kvar till vårt prövarmöte i Stockholm den 21/10-16. Anmäl er nu om ni inte redan har gjort det. Man anmäler sig till BCD travel via bifogat formulär. Man måste anmäla sig till BCD även om man inte behöver hjälp med att boka resor.

Veckans nyheter!

I går var en jättebra dag med 5 patienter inkluderade samma dag! Trots detta har inklusionstakten gått ned. Under augusti tog vi in 19 patienter och i september 10 st fram till nu. Jag antar att anledningen till detta är att vi alla har mycket att göra på våra kliniker så här efter sommaren.
 
Om alla Effects-center tar in 2 st patienter var före prövarmötet den 21/10 så når vi vårt mål med 500 patienter när Effects varit igång i 2 år.  Vore fantastiskt om vi tillsammans kunde nå vårt mål!
 
Om det finns något vi kan göra för att underlätta så hör av er till oss!
Nina håller på att gå igenom och klassificera de ”äldre” SAE inför DMC nästa genomgång i oktober 2016. Hon hör av sig till er om hon behöver kompletterande information.
 
 Bättre sent än aldrig så tänkte vi dela med oss av de svar vi fick från utvärderingen efter sjuksköterskemötet i maj. Och man kan ju sammanfatta det som att alla tyckte det var en trevlig dag trots det dåliga vädret. Och den stora behållningen förutom våra bra föreläsare på förmiddagen, var att träffa kollegor, utbyta erfarenheter, få tips och nya idéer. Så vi är därmed helt eniga om att vi anordnar ett nytt sjuksköterskemöte till våren 2017! Här en bild på ”nästan” alla som var med på mötet.
gruppbild
 
Glöm inte att anmäla er till prövarmötet den 21/10-16. Under mötet kommer det att delas ut några priser som Erik, Nina och jag klurat ut.