Veckobrev v 13, 2015

Jag och Eva har under den gångna veckan har haft startmöten i Skövde, KS Huddinge, Capio St Göran, Akademiska, Hässleholm, och om några timmar, Lund. Sammantaget en givande vecka med positiv energi.

Vi planerar att åka på en liknande turné under vecka 21. Kanske finns det möjlighet att starta några ytterligare center under våren 🙂

Kick-start för Skövde – flera aktiva center i närtid
Skövde har redan inkluderat 3 patienter. Det är en av de snabbaste randomiserings-starter efter ett startmöte i Sverige som jag har hört talas om. Stort tack till överläkare Björn Cederin och forsknings-ssk Eva Åkerhage i Skövde.

Hässleholm får sina läkemedel tillsända idag. Teamet, under ledning av överläkare Magnus Esbjörnsson, är redo för randomisering nästa vecka.

Akademiska får sina läkemedel, troligen nästa vecka, om alla papper hinner komma in till Eva, och i Uppsala finns det en mycket väloljad organisation, under ledning av överläkare Bernice Wiberg.

Både i Hässleholm och Uppsala har man både den akuta och rehabiliteringen under sina vingar, vilket skapar de bästa förutsättningar för att inkludera

En synnerligen produktiv vecka. Det är inte bara våren som ger energi – utan även av alla kunniga och engagerade kollegor runt om i landet.

Erik Lundström och Eva Isaksson