Vecka 23, inkluderingar

En relativt jämn ström av patienter denna vecka. Denna vecka räknar jag med en patient som inkluderades i söndags (alltså formellt förra veckan) men eftersom den inte nämndes i förra veckobrevet tar jag med den nu. Det var ssk Magnus Hiis som gjorde denna inkludering under en helg pga av att patienten var planerad för flytt till rehabilitering i början av veckan. Stort tack till teamet i Huddinge som gjorde sig detta extra besvär.

Söndag

  • Karolinska sjukhuset, Huddinge (tack till Magnus Hiis och Maria Lantz)

Tisdag

  • Stockholms sjukhem (tack till Ellinore Richardson)

Onsdag

  • Mora (tack till Solveig Östberg och Jörg Teicher)

Torsdag

  • Östersund (tack Linda Wiklund och Magnus Gibson)
  • Malmö (tack till Poromaa Elisabeth och Eva Ask)

Fredag

  • Malmö (tack till Poromaa Elisabeth och Eva Ask)
  • Alingsås (tack till Kersti Hellqvist)

Totalt har vi nu 390 individer. Allt talar för att vi passer 400 i juni.

Efter endast 10 dagar av juni har tre center redan inkluderat två patienter vardera (Danderyd, Östersund och Malmö). Bra jobbat.

Danderyd tycks ha säkrat tätpositionen med sina 62 inkluderade individer. Solna (mitt eget sjukhus) har tappat sista månaderna – dags för nya tag från Chief Investigator. Glädjande nog har ytterligare en kollega, Bjarni Gudmundsson, gått med som inkluderande läkare och vi tror att det kan öka inkluderingen

Skövde ligger på en ganska säker bronsplats, med 29 inkluderade individer.

Därefter är det stenhårt mellan Hässleholm, Akademiska, Capio St Göran, Sundsvall och Mora.

En spann lite längre ned finns nykomligen Östersund, som liksom Sundsvall (också ny i EFFECTS), har bidragit med många patienter på kort tid.

Halmstad har studiens stabilaste inkludering. Klockar in på två individer i princip varje månad.

Om några veckor börjar semesterperioder i Sverige – alla prövningars stora utmaning.Liksom förra år kommer vi att ge en extra bonus udner sommaren. Under perioden 20 juni till 31 augusti ger vi en biobiljett till läkare och sjuksköterska för varje inkluderad patient. Från studieledningen ser vi det som en mindre gest för det merarbete det innebär under en pressad sommarbemanning.

00_Inkludering_v23_center